Díky pomalému způsobu vaření se do polévky uvolní zdravé látky, jako je kolagen či minerály, které jsou pro náš organismus velmi prospěšné.
Ingredience:
- 1 menší slepice
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 cibule
- 1/4 celeru
- 2 řapíkaté celery
- 1 stroužek česneku
- koření na vývar (pepř, bobkový list, nové koření)
- čerstvá petrželka nebo libeček
- sůl
Postup:
- Slepici vložte do hrnce s vodou.
- Do hrnce přidejte oloupanou cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek.
- Vodu osolte a vložte do ní rovněž sáček s kořením na vývar.
- Následně vývar táhněte (vařte těsně pod bodem varu) na mírném ohni přibližně 3 hodiny.
- Když je maso měkké, vývar sceďte.
- Uvařenou zeleninu poté nakrájejte na kostičky a slepici oberte.
- Maso následně rovněž pokrájejte na menší kousky.
- Poté maso i zeleninu vraťte do vývaru a přidejte čerstvou petrželku či libeček.
Pokud chcete, můžete do polévky přidat rovněž nudličky, knedlíčky či kapání.

Máte slabost pro nádivku? Inspirujte se našimi recepty na nádivku 9krát jinak!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček