Minutkový steak je rychlé a chutné jídlo, které vyžaduje minimální přípravu. Připravíte ho za pouhých 15 minut! Podávejte s omáčkami dle výběru a jednoduchým zeleninovým salátem.
Ingredience
- 2 minutkové steaky (například z hovězí svíčkové)
 - sůl a pepř dle chuti
 - 2 lžíce másla
 - 2/3 šálku remulády dle výběru k podávání
 
Zeleninový salát
- 10 cherry rajčat, nakrájených na polovinu
 - 2 šálky rukoly
 - 1/4 šálku salátového dresingu Vinaigrette (smícháte 6 lžic extra panenského olivového oleje, 2 lžíce bílého vinného octa, špetku soli a špetku mletého černého pepře)
 
Postup
- Připravte si ingredience.
 - Steaky osolte a opepřete z obou stran.
 - Zahřejte grilovací pánev na vysokou teplotu, vložte steaky a opékejte, dokud spodní strana nezhnědne (cca 3 minuty).
 - Otočte steaky a restujte, dokud nezhnědnou.
 - Neopékejte je moc dlouho, jinak riskujete, že maso ztuhne.
 - Steaky vyjměte z pánve, přendejte je na talíř a nechte odpočinout.
 - Přidejte na pánev 2 lžíce másla a pomocí vařečky seškrábněte zbylé kousky.
 - Steaky pokapejte výpekem z pánve.
 - Nakrájejte steaky na 4 plátky a nandejte na talíře.
 - Podávejte se směsí cherry rajčat a rukoly zalitou dresingem.
 - Na steaky přidejte velké množství remulády.
 - Užijte si to!
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček