Večerní posezení se skleničkou vína je jedním se způsobů, jak příjemně zakončit těžký den. Připravte si k němu i něco na chroupání!
Ingredience:
- 1 a 1/2 šálku mouky
- 1/2 šálku vody
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička cukru
- 1 čajová lžička rozmarýnu
- 1 a 1/2 PL olivového oleje
- hrubozrnná sůl na posypání
Postup:
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- V misce smíchejte mouku, sůl, cukr, nasekaný rozmarýn a důkladně promíchejte.
- Přidejte vodu a olej.
- Vypracujte v těsto.
- Těsto rozválejte na vále na přibližně půl centimetru vysoký obdélník.
- Ten následně nožem či kráječem na pizzu nakrájejte na čtverečky.
- Čtverečky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete vodou a posypejte solí.
- Před vložením do trouby každý čtvereček propíchněte vidličkou.
- Pečte přibližně 10-12 minut dozlatova.

Před potřením vajíčkem a vložením do trouby můžeme preclíky tak zvaně louhovat. Stačí preclík po vykynutí na 20-30 vteřin ponořit do litru vroucí vody, ve které jste rozpustili tři polévkové lžíce jedlé sody. Preclíky poté budou mít typickou tmavší barvu, kterou známe od našich západních sousedů.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček