Rizoto z dýně je jednoduchý a tradiční recept italské kuchyně. Je typické především pro severní regiony, kde se pěstuje jak rýže, tak i dýně typu Mantua. Ta je chutí podobná máslové dýni, kterou běžně seženete u nás.
Ingredience
- 450 g máslové dýně
 - 1 cibule
 - 1,5 l zeleninového vývaru
 - 400 g rýže Carnaroli nebo Arborio
 - 80 g másla
 - 100 g strouhaného parmezánu
 - 3 lžíce olivového oleje
 - sůl
 - pepř
 
Postup
- Dýni oloupejte, odstraňte semínka a dužinu pokrájejte na kostky.
 - V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájenou cibuli a polovinu másla a opečte do zlatova.
 - Přidejte dýni, podlijte trochou vývaru, zakryjte a vařte 10 minut.
 - Když dýně absorbuje všechen vývar, přidejte rýži, zalijte zbylým vývarem a vařte 15 minut.
 - Dochuťte solí a pepřem, vypněte teplo, do rizota vmíchejte nastrouhaný parmezán a zbytek másla a můžete podávat.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček