Tento italský recept s mušlemi, krevetami a kalamáry si ihned zamilujete.
Ingredience
- 440 g rýže arboio
- 500 g slávek
- 500 g krevet
- 200 g kalamárových kroužků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 300 ml suchého bílého vína
- 1250 ml rybího vývaru
- 200 ml rajčatového protlaku
- 40 g másla
- 2 PL olivového oleje
- šafrán
- čerstvá petrželka
- sůl
- pepř
Postup
- Do středně velké pánve nalijte víno a přiveďte ho k varu.
- Přidejte omyté slávky a za občasného míchání vařte přibližně 3 minuty, než se všechny skořápky otevřou.
- Následně slávky vyjměte z pánve a odstraňte z nich skořápky. Slávky, které se neotevřely, nepoužívejte.
- Do zbylé směsi v pánvi přidejte rybí vývar, trošku šafránu a vše přiveďte k varu.
- Na jiné pánvi rozpusťte 30 gramů másla a jednu lžíci olivového oleje.
- Přidejte oloupané krevety a 2-3 minuty povařte.
- Poté krevety z pánve odstraňte.
- Vložte do pánve kalamáry a vařte opět přibližně 3 minuty, dokud nebudou průhledné.
- Krevety vyjměte z pánve.
- Do pánve přidejte zbývající máslo a olej a orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidejte prolisovaný česnek a rýži.
- Restujte 2-3 minuty.
- Následně přidejte naběračku horkého vývaru a míchejte, dokud se nevstřebá.
- Následně takto vývar postupně po jedné naběračce přidávejte do pánve, dokud nebude rýže uvařená, tedy přibližně 20 minut.
- Přimíchejte veškeré mořské plody, rajčatový protlak a nakrájenou petrželku a povařte ještě přibližně 2 minuty.
- Ochutnejte, případně přidejte sůl a pepř.
Takto připravené mořské plody s rýží podávejte posypané čerstvou petrželkou.

Těstoviny dlouhodobě patří mezi nejčastěji vařená jídla. Vyzkoušejte naši pestrou variantu omáček na špagety!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček