Tento řecký recept na musaku je vhodný také pro toho, kdo se vyhýbá sacharidům. Je připravován s hovězí omáčkou a místo brambor jsou použity kousky cukety.
Recept je jednoduchý a pochutná si na něm celá rodina.
Ingredience
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 cibule (nakrájená na kostičky)
- 400 g rajčatové passaty
- 600 g hovězího masa
- sůl
- pepř
- 2–4 česnekové stroužky (prolisovat)
- 1,5 čajové lžičky sušeného oregana
- ½ čajové lžičky mleté skořice
- 1 bobkový list
- 1 šálek sýru Ricotta
- 2 velké cukety (nakrájené na plátky o šířce cca 0,5 cm)
- ¼ šálku nastrouhaného parmazánu
- čerstvě nasekané bylinky dle vlastního výběru
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si pekáč, vymazaný olivovým olejem.
- Olivový olej rozehřejte na velké pánvi. Přidejte cibuli a restujte dosklovata (cca 3–4 minuty).
- Přidejte česnek a smažte ještě asi minutu. Stále míchejte, aby česnek nezhořknul.
- Přidejte maso a smažte, dokud nebude růžové.
- Vmíchejte passatu, přidejte koření a přiveďte k varu.
- Jakmile se směs začne vařit, snižte plamen na minimum, přikryjte pokličkou a vařte asi 15 minut.
- Ze směsi vyjměte bobkový list a pokračujte ve vaření.
- Do připraveného pekáče střídavě vrstvěte plátky cukety s omáčkou a zakončete vrstvou plátků cukety.
- Hotovou cuketovou musaku posypte parmazánem a pečte 25–30 minut.
- Po upečení posypte hotový pokrm nasekanými bylinkami a nechte si chutnat.

Když už jste se rozhodli připravit si turecký pokrm, proč jej nezavršit skvělou tureckou kávou.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček