Upečte si husu tak, jak to dělávaly naše babičky. Jistě si vzpomínáte na ten plný talíř, po jehož snědení nám bylo ještě přidáno. Na receptu vlastně není nic složitého, akorát délka pečení vám zabere nějaký ten čas.
Ingredience
- 1 husa
- Sůl, pepř, kmín
- Majoránka (nejlépe čerstvé stonky)
- Voda (můžete použít vývar)
Postup
- Husu si ještě před přípravou nechte ohřát na pokojovou teplotu.
- Husu omyjte, očistěte a vyndejte z ní přebytečný tuk.
- Sádlo vložte na dno pekáče společně s majoránkou.
- Husu osolte (použijte soli více než si myslíte), opepřete, okmínujte a dovnitř dejte také trochu majoránky.
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Husu položte do pekáčku prsy dolů, podlijte vývarem či vodou, přikryjte a pečte.
- Po 30 minutách pečení husu otočte, polijte, snižte teplotu na 180°C a pečte dalších 30 minut.
- V průběhu pečení husu polévejte, propichujte tukové polštářky a odebírejte vypečené sádlo.
- Poté husu naporcujte, vložte zpět do pekáčku a pečte odkryté dokud husa nebude mít kůrčičku. Průběžně polévejte.
- Hotovou husu podávejte s knedlíkem, zelím nebo třeba s bramborami.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček