Knedlo-vepřo-zelo, to je naše národní jídlo. Žádná zdravá svačinka, ale pořádná nálož masa a přílohy. Vepřové však lze upravit na spoustu způsobů a výpečky jsou jedním z nich. Jak na ně?
Ingredience:
Maso
- 1 kg vepřové plece
- 3 stroužky česneku
- 2 cibule
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce sojové omáčky
- 200 ml vody
- 1 rovná lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
Zelí
- 500 g kysaného zelí (bílého)
- 2 cibule
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce cukru
- kmín
- sůl
Postup:
Maso
- Maso nakrájejte na kostky. Do kastrolu dejte sádlo a zpěňte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte posolené a opepřené maso a zprudka opečte.
- Takto upravené maso dejte do pekáče, podlijte vodou, přiklopte a pečte v troubě na 160°C zhruba 90 minut.
- Poté víko odstraňte, zvyšte teplotu na 180°C a pečte dalších 30 minut. Před dopečením přidejte trochu vody smíchané s moukou a sojovkou a vmíchejte do výpeku, aby se šťáva zahustila.
Zelí
- V hrnci nechte na oleji zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidejte zelí i s nálevem, dolijte troškou vody a přisypte kmín. Nechte dusit.
- Po změknutí zelí přidejte ocet, cukr a sůl, množství můžete upravit dle chuti.
Výpečky s bílým zelím podávejte ideálně s houskovým knedlíkem.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček