Pivo je k tomuto druhu masa skvělou volbou, ale nemusíte jej mít jen ve sklenici vedle talíře. Přidejte jej do svého vaření a uvidíte, že to bude skvělá volba.
Ingredience:
- 1 kg vepřového masa (plec)
- 6 středně velkých cibulí
- 6 stroužků česneku
- ½ l černého piva
- 1 lžíce sádla
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl
- pepř
Postup:
- Na sádle nechte zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostky pokrájené maso a zprudka osmahněte.
- Poté vložte maso s cibulí do pekáče, zasypte paprikou, kmínem, osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
- Přilijte černé pivo (zatím jen polovinu), přiklopte a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C.
- Pečte po dobu 90 minut a průběžně podlévejte zbytkem piva.
- Po hodině a půl pečení zvyšte teplotu na 200°C, odkryjte víko a pečte dalších 20-30 minut dokřupava.
Jako přílohu můžete zvolit špenát nebo zelí (bílé i červené) a k tomu bramborový knedlík, lokše nebo bramborové noky.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček