Pojďte si svou polévku vylepšit a připravte si vlastní játrové knedlíčky z kvalitních surovin.
Ingredience na vývar
- 500 g kuřecích kostí/drobů a odřezků
- 3 ks větší mrkve
- 1/2 většího celeru
- 2 ks petržele
- 1 ks větší cibule
- Petrželka
- 6 ks kuliček celého pepře
- 3 ks kuliček nového koření
- sůl
Ingredience na játrové knedlíčky
- 250g drůbežích jater
- 250g kuřecích prs
- 175g strouhanky smíchané s 50ml mléka
- 4 ks žloutků
- 2 lžičky sušené majoránky
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Kuřecí droby, celer, dvě mrkve, cibuli, jednu petržel, petrželku a koření dejte do hrnce.
- Zalijte 1,5l studené vody a přiveďte k varu.
- Nechte vařit alespoň 2 hodiny.
- Připravte si mezitím kuřecí játra a prsíčka, které rozmixujte.
- Přidejte strouhanku s mlékem, opepřete a osolte dle chuti.
- Přidejte žloutky, prolisovaný česnek, petrželku a majoránku.
- Vše promíchejte a nechte asi hodinu odpočinout v ledničce.
- Hotový vývar proceďte a uvařenou zeleninu vyhoďte.
- Hotovou polévku přiveďte opět k varu a vhoďte nakrájenou čerstvou mrkev, celer a petržel na drobné kostičky.
- Vytvarujte si z játrové hmoty malé noky a vařte je ve vývaru do jejich vyplavání na povrch (asi 5 minut vaření).
- Polévku osolte a opepřete dle chuti a nakonec přidejte posekanou čerstvou petrželku.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček