Dezert tvoří dvě vrstvy, a to krusta a sýrová vrstva.
Existuje několik veganských verzí a my vám nyní jednu poskytneme.
INGREDIENCE NA KRUSTU
- 1/2 hrnku raw mandlí
 - 1/4 hrnku sušeného kokosu
 - 1/2 hrnku ovesných vloček
 - 5 sušených datlí
 - 3 lžíce mandlového mléka
 - špetka jemné mořské soli
 
INGREDIENCE NA KRÉM
- 1 hrnek raw kešu oříšků (přes noc namočené ve vodě)
 - 1/2 hrnku semoliny (vařené 10 minut)
 - 1/3 hrnku roztaveného kokosového oleje
 - ¼ hrnku mandlového mléka
 - ½ hrnku agávového sirupu
 
POSTUP NA KRUSTU
- Vyložte si kulatou formu na koláč pečicím papírem, nebo použijte silikonovou formu.
 - Kuchyňským robotem na co největší otáčky rozmixujte ovesné vločky, vypeckované datle, sušený kokos, mandle a sůl.
 - Snižte rychlost kuchyňského robota a přidejte mandlové mléko. Mixujte do té doby, než nevznikne lepkavá směs.
 - Směs nalijte do formy a zatlačte ji třeba lžící, nebo prsty.
 
POSTUP NA KRÉM
- Po dobu 10 minut vařte semolinu na středním ohni (nebo podle návodu na obalu).
 - Pokud se objeví nějaké hrudky, rozmixujte ji ještě ručním mixérem.
 - Semolinu nechejte vychladnout.
 - Nechejte odkapat kešu oříšky a společně s mandlovým mlékem, kokosovým olejem a agávovým sirupem je rozmixujte.
 - Vzniklou směs přidejte do semoliny a rozšlehejte.
 - Šlehejte směs do té doby, než nevznikne hladký krém.
 - Krém nalijte na krustu a rovnoměrně ho rozetřete.
 - Vložte na minimálně 3 hodiny do mrazáku, ovšem ideálně přes noc.
 
TIP: Rozmixujte maliny společně se lžičkou agávového sirupu, abyste vytvořili pyré. Jakmile rozkrájíte cheesecake, ozdobte ho malinovým pyré a přidejte nahoru ještě čerstvé maliny.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček