Chcete si dopřát luxusního candáta? Recept je opravdu extravagantní.
INGREDIENCE:
- 2 filety candáta
- sůl
- mletý černý pepř
- olej
- bazalkový olej
Zeleninový balíček:
- 5 výhonků zeleného chřestu
- 5 lusků zelených fazolek
- 5 lusků zeleného sladkého hrášku
- 2 baby karotky
- 1 tenký plátek cukety ukrojený podélně
Na pyré:
- 2 batáty
- 1 šalotka
- asi 1 cm čerstvého zázvoru
- snítka koriandru
- 1 lžíce kokosového krému
- muškátový oříšek
- sůl
- ½ lžičky limetkové šťávy
POSTUP:
- Rybu si osolíme, opepříme a necháme chvilku odstát.
- Rozehřejeme si olej a smažíme rybu kůží dolů 5 minut, neotáčíme!
- Zelené fazolky, chřest, plátky mrkve (nakrájené podélně) a hrášek a cuketu si dáme vařit do vroucí osolené vody na 3-4 minut, pak šokově zchladíme pomocí ledu (zelenina si zachová svěží vzhled).
- Batáty si dáme vařit také do hrnce s vroucí osolenou vodou, přidáme na polovinu překrojenou šalotku, zázvor a koriandr.
- Vaříme do měkka, pak vše rozmixujeme, zjemníme kokosovým krémem, dochutíme šťávou z citronu a muškátovým oříškem.
- Rybu si dáme na plech vyložený pečicím papírem kůží dolů a dáme dopéct na 5-7 minut do trouby předehřáté na 160 °C.
- Na plech si také přidáme uvařenou zeleninu zabalenou do balíčku cukety a spojené špejlí.
- Hotovou rybu servírujeme s batátovým pyré, svazkem zeleniny, ozdobíme cherry rajčátky a pokapeme bazalkovým olejem.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček