Tento recept vás jistě nezklame jak po vizuální stránce, tak po chuťové. Doporučujeme jej využít jako slavnostní předkrm, ale i jako lehkou večeři. Pokud nemáte rádi chuť kozího sýra, můžete jej zaměnit za Lučinu. S medem a pistáciemi vytváří pečená červená řepa neodolatelný požitek. 
Ingredience:
- 900 g červené řepy
 - 300 g kozího (nebo jiného, např. Lučiny) sýra pokojové teploty
 - 4 lístky čerstvé šalvěje
 - 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
 - sůl a pepř
 - ¾ lžičky medu
 
Na ozdobu:
- nasekané pistáciové ořechy
 - olivový olej
 
Postup:
- Troubu si předehřejte na 180 °C.
 - Umytou a usušenou řepu zabalte každou zvlášť do alobalu.
 - Pečte asi 1 hodinu do změknutí.
 - Vychladlou řepu oloupejte a nakrájejte na horizontální plátky ve tvaru kruhu (asi 6 mm silné).
 - Chcete-li, aby řepa vypadala symetricky, použijte ještě kulaté vykrajovátko na cukroví a vykrojte ji.
 - Nachystejte si náplň smícháním šalvěje s petrželkou a kozím sýrem.
 - Přidejte med, pepř a sůl podle chuti.
 - Hotovou náplň můžete vrstvit.
 - Z každé řepy udělejte sendvič, ten pak ozdobte nasekanými ořechy a pokapejte olivovým olejem.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček