Lehká a křupavá ryba v těstíčku připravená tradičním britským způsobem! Aby bylo těsto ultra křupavé, je voda nahrazena pivem pro lepší texturu a chuť. Podávejte s hranolkami a tatarskou omáčkou jako praví Britové.
INGREDIENCE
- 650 g filet z aljašské tresky
 - olej na smažení
 - 60 g hladké mouky
 - ½ lžičky soli
 - ¼ lžičky mletého černého pepře
 
Na těstíčko:
- 120 g hladké mouky
 - 2 lžičky prášku do pečiva
 - 1 a ½ lžičky soli
 - ½ lžičky mletého černého pepře
 - 250 ml studeného piva
 
K podávání:
- tatarská omáčka
 - hranolky
 - plátky citronu
 
POSTUP
- Pokud používáte mražené ryby, nechte je úplně rozmrazit.
 - Rybu osolte a nechte alespoň 20–30 minut (až 1 hodinu) uležet na mřížce nebo papírové utěrce v lednici.
 - To pomůže z ryby odstranit vlhkost, bude pak víc křupavá.
 - Smíchejte mouku se solí a pepřem.
 - Dejte stranou.
 - Ve velké míse prošlehejte mouku s práškem do pečiva, solí, pepřem a studeným pivem.
 - Konzistence těsta musí být stejná jako smetana ke šlehání (pokud je potřeba, přidejte více tekutiny nebo mouky).
 - Dávejte pozor, abyste těsto nepřemíchali.
 - Tresku obalte v ochucené mouce a setřeste přebytečnou mouku.
 - Je důležité zbavit se veškeré přebytečné mouky, abyste získali správnou strukturu.
 - Zahřejte olej v litinové pánvi nebo ve fritéze, dokud jeho teplota nedosáhne 150°C.
 - Rybu namáčejte v těstíčku, vyjměte ji a setřeste přebytečné těsto.
 - A spouštějte do oleje velmi pomalu.
 - Smažte dozlatova po dobu 6–7 minut a v polovině otočte.
 - Vyjměte z oleje a položte na mřížku, aby přebytečný olej odkapal a ryba zůstala křupavá (zůstane křupavá 15–20 minut, takže nejlépe podávejte horké).
 - Podávejte s hranolky, tatarskou omáčkou a plátky citronu.
 

Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových sporáků. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček