Originální recepty na cukroví s anýzem 8x jinak. Je lahodné, voňavé a pomáhá proti žaludečním nevolnostem!

Máte rádi aromatické laskominy?

Načerpejte inspiraci z našich receptů na anýzové cukroví!

Má nejen krásnou vůni, ale též nezaměnitelnou chuť.

V neposlední řadě příznivě působí na trávení, což může v době vánočních svátků také přijít vhod.

Kterou variantu si oblíbíte nejvíce?

Anýz a kuchyně

Anýz je považován za jedno z nejdéle známých koření. Pochází pravděpodobně z Egypta a za jeho velké rozšíření vděčíme starým Římanům. Ti ho používali zejména k dochucování rozmanitých druhů masa a zeleniny. Svou nasládlou chutí se podobá lékořici a z tohoto důvodů se též přidával do nejrůznějších cukrovinek.

Již od starověku se využívaly rovněž léčivé účinky anýzu, především v souvislosti s dýchacími potížemi. Od středověku jsou známé pozitivní účinky anýzu na trávicí soustavu. Při velkých středověkých hostinách se pro zlepšení trávení podávala anýzová semínka obalovaná v cukru. Kromě receptů na anýzové cukroví ho lze přidávat také do nejrůznějších sušenek, pečiva či krémů. V neposlední řadě ho najdeme také v alkoholických nápojích.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.