Kuřecí maso s banánem na asijský způsob

Kuřecí maso s banánem na asijský způsob
Příprava: 5 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 plátky z kuřecích prsíček
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • čtvrt hlávky bílého zelí
  • pepř
  • kari
  • 4 velké lžíce sterilovaného hrášku
  • 4 velké lžíce sterilované kukuřice
  • 1–2 banány (podle velikosti)

Postup receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na delší nudličky
  2. Rozpálíme olej a zpěníme v něm med se sójovou omáčkou
  3. Vložíme nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme, přidáme kari koření a za stálého míchání opečeme
  4. Pak přidáme najemno nakrájené hlávkové zelí, trochu podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme, až je maso i zelí měkké
  5. Vodu necháme z větší části vydusit
  6. Nyní přidáme sterilovaný hrášek, kukuřici a banán překrojený podélně na poloviny a příčně nakrájený na plátky
  7. Za občasného promíchání necháme prohřát
  8. Příloha: rýže, kuskus

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.