Ty nejlepší buchty jsou přeci od našich babiček. Přinášíme vám jejich recept na nejlepší bublaninu s drobenkou.
Ingredience
- 400g polohrubé mouky
 - 150g cukru krystal
 - 1 prášek do pečiva
 - 2 vejce
 - 100ml oleje nebo 100g másla
 - 300ml mléka
 - ovoce dle chuti – třešně, jahody, borůvky,..
 
Ingredience na drobenku
- 50g polohrubé mouky
 - 40g změklého másla
 - 20g cukru
 
Postup
- V misce smíchejte mouku s cukrem a práškem do pečiva.
 - Poté v jiné míse smíchejte vejce s olejem, mlékem a pomalu přidávejte do směsi se suchými ingrediencemi.
 - Vzniklé těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a navrch poklaďte ovoce po celém povrchu.
 - Drobenku získáte smícháním všech ingrediencí tak, že je rukou zapracujete a získáte hrudkovitou směs.
 - Drobenkou posypte povrch moučníku a dejte péct na 180°C po dobu 30-35 minut.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček