Bagety z hladké mouky

Bagety z hladké mouky
Příprava: 120 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 8
Doba přípravy: 145 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 50 dkg hladké mouky
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/4 l vlažného mléka (stačí voda)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička cukru
  • vejce na potření
  • kmín na posypání (nebo mák, sezamové semínko, ovesné vločky, apod.).

Postup receptu

  1. Z droždí, cukru, trochy mouky a teplého mléka nebo vody připravíme kvásek a nechme jej vykynout
  2. Mouku prosijeme, rozmícháme v ní sůl, přidáme olej, vykynutý kvásek a zbytek mléka nebo vody a zaděláme těsto
  3. Necháme jej na teplém místě kynout 45-60 minut
  4. Pak těsto vyklopíme na vál, rozdělíme na 5-8 kousků a vytvarujeme bagety
  5. Ostrým nožem na nich uděláme šikmé zářezy, potřeme je vejcem a posypeme solím, kmínem nebo semínky podle chuti
  6. Necháme dokynout, pak plech vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.