Příprava: 80 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 110 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 40 dkg polohrubé mouky
- 1 kostka droždí
- cca 1/4 vlažné vody
- 2 rovné lžičky soli
- špetka cukru
Postup receptu
- Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, lžíci mouky a zalijeme částí teplé vody
- Necháme vzejít kvásek, který potom vlijeme do mouky, v níž jsme předem rozmíchali sůl a přidáme zbytek teplé vody
- Těsto propracujeme a necháme vykynout
- Pak je rozdělíme na 3 části, z každé uděláme váleček, uložíme na plech a necháme dokynout
- Ostrým nožem uděláme šikmé zářezy, potřeme slanou vodou a posypeme solí a kmínem
- Pečeme při 220 °C asi 25–35 minut