Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 baklažány
- 250 g vepřového nebo hovězího masa
- 1 máčená žemle
- 1 cibule
- 1 lžíce strouhaného sýra jakykoliv sýr dle vaší chuti
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- oregano
- bazalka
- bílý pepř
- česnek
- 100 g sádlo syrové
- 50 g strouhané housky
Postup receptu
- Oloupané baklažány osolíme a rozpůlíme podélně nebo jen seřízneme špičku a dužinu opatrně vybereme
- Vydlabanou dužinu jemně posekáme, smícháme s mletým masem, máčenou houskou, vejcem, solí kořením a cibuli na tuku osmaženou a podle potřeby zahustíme strouhankou
- Připravené baklažány plníme nádivkou, srovnáme na vymaštěný pekáč, podlijeme a dusíme do měkka