Skvělý recept na baklažány plněné masem

Skvělý recept na baklažány plněné masem
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 baklažány
  • 250 g vepřového nebo hovězího masa
  • 1 máčená žemle
  • 1 cibule
  • 1 lžíce strouhaného sýra jakykoliv sýr dle vaší chuti
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • oregano
  • bazalka
  • bílý pepř
  • česnek
  • 100 g sádlo syrové
  • 50 g strouhané housky

Postup receptu

  1. Oloupané baklažány osolíme a rozpůlíme podélně nebo jen seřízneme špičku a dužinu opatrně vybereme
  2. Vydlabanou dužinu jemně posekáme, smícháme s mletým masem, máčenou houskou, vejcem, solí kořením a cibuli na tuku osmaženou a podle potřeby zahustíme strouhankou
  3. Připravené baklažány plníme nádivkou, srovnáme na vymaštěný pekáč, podlijeme a dusíme do měkka
Recepťáci :)

Autor článku
Recepťáci :)

Oba jsme fanoušci dobrého jídla a vaření nás baví. Na webu Receptia vás chceme inspirovat tradičními, ale i méně obvyklými recepty. Budeme rádi, když naše recepty vyzkoušíte a dáte nám vědět jak vám chutnalo. Dobrou chuť! :)

Líbil se vám tento recept? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.