Balkánské fazole

Balkánské fazole
Příprava: 15 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg bílých fazolí
  • 5 vařených vajec
  • 20 dkg balkánského sýra
  • 2 dl mléka
  • 1 syrové vejce
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • pažitka.

Postup receptu

  1. Den předem namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme přebytečnou tekutinu
  2. Osolíme je a opepříme
  3. Pekáček vytřeme olejem a skládáme vrstvu fazolí, vrstvu na plátky nakrájených vajec, která posypeme strouhaným nebo rozmělněným sýrem a vrstvy ještě jednou opakujeme
  4. Poslední vrstvou jsou fazole, které pokapeme olejem
  5. V mléce rozmícháme syrové vejce, fazole přelijeme a zapékáme asi půl hodiny v troubě

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.