Kokosové mléko je v indické a thajské kuchyni, odkud většina receptů s batáty pochází, velmi oblíbené. Přidejte ho i do polévky!
Ingredience:
- 600 g batátů
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 šálky kokosového mléka
- 2 PL kari
- 1 PL olivového oleje
- 1/4 čajové lžičky kajenského pepře
- sůl
Postup:
- V hrnci zahřejte olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli, přibližně 5-7 minut.
- Přidejte prolisovaný česnek, sůl a promíchejte.
- Když se česnek rozvoní, přidejte do hrnce rovněž oloupané a na kostičky nakrájené batáty, kari a kajenský pepř.
- Za stálého míchání restujte přibližně 5 minut.
- Přilijte ke směsi kokosové mléko a přiveďte směs k varu.
- Vařte pod pokličkou přibližně 20-25 minut.
- Když jsou batáty měkké, směs odstavte a pomocí kuchyňského robota nebo ponorného mixéru rozmixujte do podoby krému.
- Ochutnejte a případně ještě dosolte či přidejte více pepře.
Skvěle vypadá tato batátová polévka servírovaná s opraženou cizrnou.

Batátová polévka není jediným krémem, který si můžete za chladných večerů uvařit. Inspirujte se našimi dalšími krémovými polévkami!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček