Tyto sladké bramborové hranolky pečené v troubě jsou tak návykové! Plátky sladkých brambor pokapané olejem, posypané kořením a pečené na vysoké teplotě, dokud nezhnědnou a okraje nebudou křupavé. Zkuste je sami.
Co budeme potřebovat
- 1 kg sladkých brambor (asi 3 velké)
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 1/2 lžičky soli
- kombinace koření: chilli prášek, uzená paprika, čínská směs pěti koření, koření na dýňový koláč, garam masala, cajunské koření atd.
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Do trouby vložte pekáč nebo plechy na pečení, aby se předehřály.
- Batáty oloupeme a odkrojíme konce.
- Brambory rozkrojte podélně napůl a pak, pokud jsou velmi dlouhé, příčně.
- Batáty dejte do velké mísy a přidejte olej. Dobře promíchejte, aby se spojily.
- Posypte solí a kořením dle vlastního výběru. Rukama dobře promíchejte, aby se všechny kousky obalily olejem a kořením.
- Vyjměte předehřátý plech z trouby. Batáty opatrně rozložte v jedné vrstvě na plech.
- Pečte 15 až 25 minut.
- Po prvních 10 minutách vyjměte plech z trouby a pomocí kleští otočte všechny kousky sladkých brambor.
- Vraťte do trouby a pečte dalších 5 až 15 minut, nebo dokud nezhnědnou.
- Doba pečení závisí na teplotě trouby a velikosti plátků.
Čím budou hnědší, tím budou křupavější, ale mezi zhnědlým a spáleným je tenká hranice, která je nepoživatelná. I když opravdu ztmavnou, měly by být stále dobré, protože sladké brambory karamelizují přírodní cukry. Takže pozorně sledujte.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček