Tak tohle prostě musíte vyzkoušet! Bavorská klasika z brambor, nakládaných okurek, hořčice a kopru je prostě vynikající.
INGREDIENCE
- 1 kg brambor
 - ½ – ¾ šálku kuřecího vývaru
 - 2 lžíce bílého vinného octa
 - 2 lžičky hrubozrnné hořčice
 - ½ šálku jemně nakrájené červené cibule
 - ¼ šálku jemně nasekaných nakládaných okurek
 - 2 lžíce najemno nasekaného čerstvého kopru
 - 2 lžíce extra panenského olivového oleje
 - ¾ lžičky jemné mořské soli a více podle chuti
 - ¼ lžičky mletého černého pepře, plus více podle chuti
 
POSTUP
- Vložte brambory do velkého hrnce, přidejte studenou vodu, aby zakryla brambory alespoň o 3 cm.
 - Přiveďte k varu a na středně vysokém plameni vařte za občasného míchání, dokud brambory nezměknou, asi 14 minut.
 - Sceďte a nechte 5 až 10 minut stát, dokud nevychladnou.
 - Brambory oloupejte pomocí malého ostrého nože.
 - Nakrájejte na kolečka o tloušťce 1 centimetr a vložte do mělké misky.
 - Nalijte 1/2 šálku kuřecího vývaru do malé misky vhodné do mikrovlnné trouby.
 - Zahřívejte v mikrovlnné troubě na vysokou teplotu, asi 30 sekund.
 - Přidejte ocet a hořčici; promíchejte.
 - Nalijte tekutinu na brambory v misce a jemně promíchejte.
 - Nechte při pokojové teplotě za občasného míchání 1 hodinu louhovat.
 - Pokud brambory po 1 hodině absorbují většinu vývaru, vmíchejte zbývající 1/4 šálku kuřecího vývaru.
 - Přidejte cibuli, okurky, kopr, olej, sůl a pepř a jemně promíchejte.
 - Nechte stát při pokojové teplotě za občasného míchání alespoň 2 hodiny nebo až 4 hodiny.
 - Dochuťte další solí a pepřem podle chuti.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček