Ingredience
- 6 bílků
- 1/4 l šlehačky
- 30 dkg cukru krupice
- 1 sáček ztužovače
- drobné ovoce (maliny, jahody)
Postup receptu
- Bílky šleháme do zbělení, pak po částech přidáváme větší polovinu cukru a ušleháme na tuhý sníh
- Zbývající část cukru už do sněhu jen lehce obracením vmícháme
- Na papír na pečení si vyznačíme kruhy (nejméně 3) a papírem vyložíme plech
- Na označené kruhy rozetřeme sníh, plech vložíme do pootevřené trouby vyhřáté asi na 130 °C, po zapečení teplotu snížíme a pláty sušíme asi 1 hodinu
- Ještě teplé sloupneme z papíru
- Vychlazenou smetanu ušleháme se ztužovačem, naplníme ji do sáčku s ozdobnou špičkou a část nastříkáme na první plát
- Posypeme drobným ovocem, přikryjeme druhým plátem, opět na ni nastříkáme část šlehačky, poklademe ovocem a přikryjeme třetím plátem
- Povrch dortu ozdobíme šlehačkou a ovocem
- Necháme krátce v chladu odležet a opatrně krájíme
Zajímá vás, jak dopadly kávovary Philips v naší recenzi? Mrkněte se!