Bezinková šťáva

Bezinková šťáva
Příprava: 30 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 9
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 2 kg bezinek
  • 60 dkg pískového cukru
  • 3 citrony.

Postup receptu

  1. Zralé bezinky otrháme ze stopek, přebereme a propláchneme, mírně zalijeme vodou a podusíme
  2. Prolisujeme přes cedník, šťávu zahřejeme, vmícháme do ní cukr a šťávu z citronů a krátce povaříme
  3. Plníme do sklenic, uzavřeme víčkem a sterilujeme 30 minut při 80°C

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.