Bezinkové víno

Bezinkové víno
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 5

Ingredience

  • 80 květů bezu pořádně omytého
  • 2 kg cukru
  • krystal
  • 5 dkg kvasnic
  • 5 zrnek hřebíčku
  • 4 zrnka nového koření
  • 2 zrnka pepře
  • vody tak aby to bylo vše ponořené pořádně.

Postup receptu

  1. Bez ponořím do vody a vaříme spolu s cukrem a kořením dohromady asi hodinu a mezitím oděláváme takovou tu pěnu z květů dokud nebude tekutina čirá
  2. Pak vše dáme zchladnout zamícháme do hotové tekutiny všechny kvasnice a necháme odležet 24 hodin
  3. Potom vše zamícháme a zase necháme stat dalších 24 hodin
  4. jakmile se všechno takhle udělá necháme to přecedit do skleněné láhve, kterou zaděláme a necháme ji ležet zhruba do listopadu a teprve potom je víno ke konzumaci, tak jak má být
Recepťáci :)

Autor článku
Recepťáci :)

Oba jsme fanoušci dobrého jídla a vaření nás baví. Na webu Receptia vás chceme inspirovat tradičními, ale i méně obvyklými recepty. Budeme rádi, když naše recepty vyzkoušíte a dáte nám vědět jak vám chutnalo. Dobrou chuť! :)

Líbil se vám tento recept? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.