Červený samet, který se zrodil v newyorském hotelu Waldorf Astoria. Proslavil se natolik, že si získává pozornost dalšími experimenty. Tentokrát vzniká s využitím přírodního obarvení červené řepy. Tvarohový krém na muffiny jim dodá tu pravou korunu.
Ingredience:
- 1 hrnek pyré z červené řepy (asi 2 předvařené řepy)
 - ½ hrnku kešu krému
 - ½ hrnku kakaového prášku
 - ⅛ hrnku javorového sirupu
 - ½ lžičky vanilkového extraktu
 - 2 velká vejce
 - ⅓ hrnku nasekané tmavé čokolády
 
Na krém:
- 150 g polotučného tvarohu
 - 1 lžička vanilkového extraktu
 - 2 lžíce moučkového cukru
 - maliny na ozdobu
 
Postup:
- Máte-li zakoupenou předvařenou řepu, stačí ji rozmixovat pomocí tyčového mixéru.
 - Pokud máte čerstvou řepu, uvařte ji v hrnci s malým množstvím vody ve slupce (trvá to asi 30 minut).
 - Pyré z řepy smíchejte s krémem z kešu, javorovým sirupem, kakaem, kypřícím práškem, vanilkou a vše spolu rozmixujte do hladka.
 - Přidejte vejce a mixujte dalších 10 sekund navíc.
 - Těsto nalijte do formiček na muffiny do ¾ jejich objemu.
 - Pečte při 175 °C asi 15-20 minut.
 - Mezitím, co se muffiny pečou, si připravte náplň nebo polevu.
 - Potřebné ingredience kromě malin spolu vyšlehejte do nadýchané pěny.
 - Polevou můžete ozdobit vychladlé muffiny pomocí zdobícího sáčku a vytvořit tak náramné cupcaky.
 - Na vrch každého cupcaku položte malinu a máte-li i lístečky máty, klidně je taktéž zužitkujte.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček