Bezový sirup

Bezový sirup
Příprava: 10 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 1

Tento sirup je výborný rozředěný vodou. Jeho luxusní specifická chuť je dána použitou surovinou – čerstvými květy. Připravte si ho vy!

Ingredience

  • 40 bezových květů
  • 80 g kyseliny citronové
  • 3 citrony
  • 2 kg krupicového cukru

Postup

  1. Natrhané bezové květy opatrně omyjte, abyste z nich nesmyli všechen pyl.
  2. Dejte vařit asi 2,5 litru vody, vsypte kyselinu citronovou a nechte vychladnout.
  3. Květy a na kolečka nakrájený omytý citron dejte do vyšší nádoby a zalijte vychladlou vodou s kyselinou citronovou.
  4. Překryjte utěrkou a nechte 24 hodin louhovat.
  5. Po této době výluh přeceďte přes jemný cedník vyložený gázou do hrnce.
  6. Vsypte cukr v poměru 1 litr tekutiny na 1 kg cukru.
  7. Zahřejejte a občas zamíchejte, až se cukr úplně rozpustí a ze dna hrnce začnou k hladině stoupat bublinky.
  8. Horkou tekutinu okamžitě vlijte do předem připravených sterilizovaných láhví, uzavřete víkem a nechte vychladnout – nejlépe dnem vzhůru.
  9. Láhve se sirupem uskladněte na tmavším a chladnějším místě.
  10. Neotevřený sirup by měl vydržet až 365 dní, po otevření v ledničce pak maximálně týden.
Sirup z bezových květů ve skleněné konvičce s plátky citronu.
www.thebusybaker.ca

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.