Sladké borůvky jsou smíchány s mandlovým těstem a krémovou polevou z bílé čokolády. Nebude trvat dlouho a tento svatební dezert si oblíbí všichni hosté.
Co budeme potřebovat
Na těsto
- 140 g másla (změklého)
- 140 g moučkového cukru
- nastrouhanou kůru z jednoho citronu
- 4 bílky
- 120 g borůvek
- 75 g hladké mouky
- smetana ke šlehání
- 120 g mletých mandlí
Na polevu
- 175 g bílé čokolády (nasekané)
- 4 lžíce smetany ke šlehání
Postup
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
- Formu na 12 muffinů si vyložíme košíčky.
- V míse si ušleháme máslo s moučkovým cukrem.
- Přidáme citronovou kůru a šleháme.
- Ve vedlejší míse ušleháme z bílků sníh.
- V menší misce zaprášíme borůvky trochou mouky.
- Borůvky potom smícháme se zbytkem mouky, smetanou a mandlemi.
- Směs s borůvkami smícháme s utřeným máslem a cukrem.
- Vmícháme lžíci ušlehaných bílků, aby se směs zjemnila.
- Poté vmícháme i zbytek bílků.
- Lžící plníme formičky na bábovky a pečeme 15 minut.
- Poté necháme bábovky vychladit.
- Na polevu si na vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou.
- Mícháme dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
- Dáme stranou a necháme vychladnout, aby poleva získala roztíratelnou konzistenci.
- Bábovky polijeme polevou a zdobíme nastrouhanou bílou čokoládou a borůvkami.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček