Konzervované borůvky ve vlastní šťávě

Konzervované borůvky ve vlastní šťávě
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Nejjednodušším typem zavařování borůvek je právě ve vlastní šťávě. Inspirujte se tímto receptem a dejte vědět, jak své dílo v zimě využijete.

Ingredience

  • 1 kg borůvek
  • cukr dle chuti

Postup

  • Borůvky nejprve oberte od lístečků, poté je propláchněte vlažnou vodou a nechte okapat.
  • Všechny borůvky naplňte do čistých sklenic, navrch nasypte lžíci cukru a poté sklenice pořádně uzavřete víčky.
  • Do hlubokého plechu dejte utěrku, kterou zalijete pár cm vody.
  • Na utěrku položte víčky dolů sklenice naplněné borůvkami a sterilujte při 80°C asi 30 minut.
  • Po 30 minutách vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout.
  • Zavařeniny uchovávejte v chladu.
Sterilované borůvky v zavařovací sklenici jako marmeláda.
Zdroj: thecozyapron.com

Namísto zavařování borůvek, zkuste naše recepty na borůvkové smoothie! Skvělé ke svačině nebo jen tak na chuť.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.