Božíhodový vývar s celestinskými nudlemi

Božíhodový vývar s celestinskými nudlemi

Namísto polévky s klasickými nudličkami nebo knedlíčky, můžete vyzkoušet i tuto variantu.

Ingredience:

  • 1 šálek mouky
  • 1 a 1/2 šálku mléka
  • 2 vejce
  • špetka krystalového cukru
  • 1/8 čajové lžičky soli
  • 2 PL rozpuštěného másla
  • 4 šálky hovězího vývaru
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 pórek
  • 1/4 šálku cibulky
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 PL nasekané petrželky

Postup:

  • Do mixéru dejte mouku, sůl, cukr, mléko, vejce a máslo.
  • Vzniklé těsto nechte 30 minut odpočinout.
  • Nalijte čtvrt šálku těsta na rozpálenou pánev s malým množstvím másla.
  • Otáčejte pánví, aby se těsto rozlilo.
  • Když se okraje těsta začnou odlepovat od pánve, opatrně je odlepte.
  • Otočte a 30 sekund smažte též z druhé strany.
  • Vzniklé palačinky nechte 15 minut chladnout.
  • V mezidobě v hrnci na středním ohni rozehřejte olivový olej a 5 minut na něm smažte nakrájený pórek, celer, zelenou cibulku a mrkev.
  • Přidejte hovězí vývar a přiveďte k varu.
  • Odstavte z ohně a vmíchejte petrželku.
  • Palačinky nakrájejte na nudličky.
  • Teplou polévku podávejte teplou s hrstí nudlí.
Vývar s celestýnskými nudlemi a zeleninou.
zdroj: mysanfranciscokitchen.com

Máte rádi hovězí polévky? Inspirujte se i našimi dalšími recepty na poctivý hovězí vývar, který můžete podívat nejen na Boží hod, ale kdykoli během roku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.