Namísto polévky s klasickými nudličkami nebo knedlíčky, můžete vyzkoušet i tuto variantu.
Ingredience:
- 1 šálek mouky
- 1 a 1/2 šálku mléka
- 2 vejce
- špetka krystalového cukru
- 1/8 čajové lžičky soli
- 2 PL rozpuštěného másla
- 4 šálky hovězího vývaru
- 2 PL olivového oleje
- 1 pórek
- 1/4 šálku cibulky
- 1 mrkev
- 1 řapíkatý celer
- 1 PL nasekané petrželky
Postup:
- Do mixéru dejte mouku, sůl, cukr, mléko, vejce a máslo.
- Vzniklé těsto nechte 30 minut odpočinout.
- Nalijte čtvrt šálku těsta na rozpálenou pánev s malým množstvím másla.
- Otáčejte pánví, aby se těsto rozlilo.
- Když se okraje těsta začnou odlepovat od pánve, opatrně je odlepte.
- Otočte a 30 sekund smažte též z druhé strany.
- Vzniklé palačinky nechte 15 minut chladnout.
- V mezidobě v hrnci na středním ohni rozehřejte olivový olej a 5 minut na něm smažte nakrájený pórek, celer, zelenou cibulku a mrkev.
- Přidejte hovězí vývar a přiveďte k varu.
- Odstavte z ohně a vmíchejte petrželku.
- Palačinky nakrájejte na nudličky.
- Teplou polévku podávejte teplou s hrstí nudlí.

Máte rádi hovězí polévky? Inspirujte se i našimi dalšími recepty na poctivý hovězí vývar, který můžete podívat nejen na Boží hod, ale kdykoli během roku.