Příprava: 40 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
Bramborák:
- 1 kg brambor
- 120 g hladké mouky
- 6 stroužků česneku
- 1 vejce majoránka
- tuk na smažení
Masová směs:
- 300 g kuřecího masa
- 100 g sterilizované kukuřice
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička Maizeny
- 1 paprika
- 1 chilli paprička
- mletá paprika
- sůl
Postup receptu
- Maso nakrájejte na malé kousky
- Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli a papriku, pak přidejte kuřecí kostky a restujte, dokud maso nezměkne, směs osolte a okořeňte
- Vsypejte okapanou sterilovanou kukuřici a chilli papričku nakrájenou na tenká kolečka
- Zakapejte sójovou omáčkou a přidejte Maizenu rozmíchanou v trošce vody
- Za stálého míchání krátce povařte
- Syrové brambory oloupejte a jemně nastrouhejte
- Brambory zasypejte moukou, okořeňte, osolte, přidejte vejce a prolisovaný česnek
- Vše důkladně promíchejte na hladké těsto
- Na pánvi rozpalte tuk a lžící na něj naneste těsto a rozetřete
- Bramboráky propečte, aby byly křupavé
- Ještě teplé je plňte masovou směsí a podávejte