Co s brambory, které nám zbyly od oběda ? Přece je nevyhodíme! Připravte z nich chutné jídlo, které můžete podávat jako hlavní chod se skvělým dipem nebo zeleninovým salátem.
INGREDIENCE
- 500 g vařených brambor
- 1 lžička sekané petrželky
- 3 žloutky
- špetka soli a pepře
- 2 vejce
- strouhanka
- hladká mouka
- olej na smažení
POSTUP
- Oloupané studené brambory propasírujte, spojte se žloutky, osolte, opepřete a dochuťte petrželkou.
- Vypracujte těsto.
- Z těsta vykrájejte 6 stejných dílů, z každého pak tvořte mokrou rukou placky o velikosti řízků, asi na prst silné.
- Obalte je v mouce, v osolených, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
- Smažte je v malém množství tuku, z obou stran, dozlatova.

Ochutnejte také naše nejzajímavější květákové recepty, které jsou vhodné jako malý oběd, velká svačina nebo lehká večeře.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček