Bramborový guláš

Bramborový guláš
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1/2 kg hovězího zadního masa
  • 1/2 kg brambor
  • 1 a 1/2 l hovězího vývaru z kostky
  • 2 větší cibule
  • 2-3 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 bobkový list,1 lžička kmínu
  • sůl
  • pepř
  • 3 krajíce staršího chleba ( nejméně 4 dny )

Postup receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky velké asi 2 cm,osolíme,opepříme, cibule očistíme a posekáme
  2. V hrnci rozpálíme olej, vložíme cibulku a zesklovatíme
  3. Přidáme kmín, nakrájené maso a ze všech stran ho zprudka opečeme
  4. Přisypeme mletou papriku, přidáme omytý bobkový list a podlijeme vývarem
  5. Dusíme asi 35 minut
  6. Brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostky, jako je maso
  7. K masu přilijeme zbývající vývar a přidáme krájené brambory
  8. Přivedeme k varu a vaříme, dokud brambory nebudou téměř měkké
  9. Chléb zbavíme kůrek a jemně ho nastrouháme
  10. Před koncem ho po částech přisypáváme do guláše a společně ještě pár minut povaříme
  11. Chléb slouží k zahuštění

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.