Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 80 dkg brambor
- 50 dkg mletého masa
- 1 lžíce tuku
- sůl
- pepř
- špetka ostřejšího koření
- 2 vejce
- 3 cibule
- mléko
- 2 lžíce másla.
Postup receptu
- Na tuku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a opečeme na ní mleté maso
- Okořeníme podle chuti (i ostřejším kořením)
- Brambory oloupeme, uvaříme a z horkých brambor vymícháme s trochou horkého mléka bramborovou kaši
- Pak do kaše přidáme vejce, máslo, dosolíme a promícháme
- Do tukem vymazaného pekáčku rozetřeme polovinu bramborové kaše, na ni dáme opečené a ochucené mleté maso a na něj zbylou kaši
- V troubě cca 30 minut zapékáme
- Příloha: zeleninový salát
- Poznámka: výpek z masa můžeme zaprášit lžičkou mouky, podlít vývarem a připravit spolu s libovolným kořením (nebo kečupem, hořčicí) omáčku, kterou pak nákyp při podávání podlijeme