Bublanina z jahod

Bublanina z jahod
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 12

Tato jahodová bublanina je plná čerstvých jahod je jedním z nejjednodušších a nejchutnějších dezertů, jaké kdy uděláte.

Co budeme potřebovat

  • 180 g hladké mouky
  • 1½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • 6 lžic nesoleného másla, změklého
  • 120 g cukru
  • 1 velké vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 60 ml mléka
  • 300 g jahod, oloupaných a rozpůlených

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů a formu vymažte máslem.  
  • Ve střední míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  • V míse ušlehejte máslo a cukr.
  • Přidejte vejce a vanilku a šlehejte na nízkou rychlost, dokud se dobře nespojí.
  • Postupně přidávejte moučnou směs střídavě s mlékem a šlehejte na nízké otáčky do hladka.
  • Těsto přendáme do připravené formy a uhladíme stěrkou. Nahoru naskládejte jahody řeznou stranou dolů tak, aby zcela zakryly těsto.
  • Jahody posypte 2 lžícemi cukru.
  • Pečte deset minut, poté snižte teplotu na 160 stupňů a pečte, dokud koláč není lehce zlatavý a špejle nevyjde čistá, asi hodinu.
  • Dort necháme vychladnout v plechu.
Nadýchané těsto posypané moučkovým cukrem.
Zdroj: recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.