Přemýšlíte co podávat k odpolední kávě po vydatném obědu? Zkuste tento recept na nadýchanou rebarborovou buchtu. Sladko-kyselá kombinace pohladí vaše chuťové pohárky.
Co budeme potřebovat
- 5 vajec
- 300 g krupicového cukru
- 150 g másla
- 200 ml mléka
- 1 sáček vanilinového cukru
- 450 g hrubé mouky
- 1 sáček prášku do pečiva
- 2 hrnky nakrájené, oloupané rebarbory
Postup
- Předehřejte troubu na 180ºC.
- Oddělte žloutky a bílky. Žloutky utřete s cukrem, pak přidejte změklé máslo a mléko.
- V jiné misce ušlehejte dotuha bílky.
- S vanilinovým cukrem a moukou smíchejte prášek do pečiva.
- Sníh a mouku pak opatrně zamíchejte do žloutkové směsi.
- Těsto vylejte na plech a na těsto vložte kousky rebarbory.
- Pečte asi hodinu.

Marmeládu připravujeme buď ze samotné rebarbory, nebo mu můžeme dodat ještě lepší chuť přidáním jiného druhu ovoce. Osvědčený je ananas, pomeranče, borůvky, jahody nebo banány.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček