Příprava: 20 minut
Vaření: 70 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 20 dkg vepřového bůčku
- 20 dkg vepřových jater
- 4 lžíce sádla
- 3 cibule
- 2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu
- kmín
- sůl
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce hladké mouky
- vývar
- 20 dkg sterilovaného leča
- 4 feferonky.
Postup receptu
- Nakrájíme na kostky vepřový bůček i játra, každý druh zvlášť vložíme na základ připravený ze sádla a cibule, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, kmín, utřený česnek, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka
- Hotové maso na guláš vyjmeme, obě šťávy spojíme, vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme a dobře provaříme
- Maso přeléváme uvařenou omáčkou
- Hotový guláš na talíři zdobíme lžící ohřátého leča a feferonkou
- Jako přílohu podáváme chléb nebo slané pečivo