Bramborové burášky

Bramborové burášky
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg uvařených brambor
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • trochu soli
  • 1/4 l mléka
  • 6 dkg máku
  • 2 dkg cukru
  • 4 dkg másla.

Postup receptu

  1. Z uvařených brambor vypracujeme tuhé těsto, z něhož vyválíme válečky asi 10 cm dlouhé, které 4x nakrojíme, ale nedokrojíme
  2. Válečky složíme na vymazaný plech a upečeme dorůžova.
  3. Pak teprve naznačené dílky dokrojíme, vařícím mlékem spaříme, dáme na mísu, posypeme mletým mákem, polijeme horkým máslem, pocukrujeme a podáváme. (Postup si asi můžeme bez obav zjednodušit a hned nakrájet na 2,5 cm dílky)
  4. Další varianta: Po spaření je ještě promícháme s horkým švestkovými povidly, teprve potom sypeme mákem s cukrem nebo strouhaným perníkem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.