Recept na plněnou tortillu, kterou si můžete bez větších problémů vyrobit každý den. Tato mexická pochoutka je, plněná lahodným kořeněným hovězím masem, rýží a dalšími náplněmi dle vašeho výběru. Náplň z hovězího masa je obzvláště výborná, protože je vyrobena z domácího mexického koření, které je mnohem lepší než kupovaná směs!
Co budeme potřebovat
Koření na ochucení masa
- lžička cibulového koření
 - sušené oregano
 - sůl
 - 2 lžičky mletého kmínu
 - lžička papriky
 - lžička černého pepře
 
Na hovězí maso
- ½ lžíce olivového oleje
 - 2 stroužky česneku
 - ½ cibule (nakrájená najemno)
 - 400 g hovězího mletého masa
 - 2 lžíce rajčatového protlaku
 - 3 lžíce vody
 
Na burrita
- 6 – 8 velkých tortill
 - 400 g vařené rýže
 - 500 g ledového salátu nebo zelí (nakrájené najemno)
 - 250 g kukuřice
 - 250 g černých fazolí
 - 3 rajčata (zbavená semínek a nakrájená na kostičky)
 - ½ červené cibule (nakrájené nadrobno)
 - jemně nasekaný koriandr
 - 150 g strouhaného sýra
 
Postup
- Nejprve si připravíme maso. Olej rozpálíme na pánvi na vysokou teplotu.
 - Přidáme česnek a cibuli.
 - Smažíme asi 2 minuty, dokud cibule lehce nezhnědne.
 - Přidáme mleté hovězí maso a pokračujeme ve smažení.
 - Opékáme, dokud nezhnědne.
 - Přidáme veškeré sypké koření a vaříme další minutu.
 - Poté přidáme rajčatový protlak a vodu.
 - Pokračujeme ve vaření další 3 minuty, dokud se voda z větší části neodpaří.
 - Hovězí maso, ale musí zůstat šťavnaté a nevysušené.
 - Vypneme plotnu a maso necháme 10 minut vychladnout.
 - Tortillu si položíme na pracovní plochu a začneme jí plnit.
 - Do středu tortilly přidáme rýži, na ní dáme hovězí maso, pak trochu ledového salátu, kukuřice, černých fazolí, rajčete, vše posypeme červenou cibulí, koriandrem a sýrem.
 - Spodní část tortilly překlopíme přes náplň, tak abychom jí zakryli, a poté přeložíme okraje tortilly.
 - Pevně tortillu srolujeme a poté zabalte do alobalu.
 - Burrito můžeme podávat již takto připravené nebo ho uchovat pro pozdější konzumaci v tom případě ho bude nutné ohřát.
 - Pro ohřátí ho osmažíme na pánvi bez oleje zabalené v alobalu na středně vysoké teplotě po dobu několika minut z každé strany, aby byla zvenčí mírně křupavá a prohřátá.
 - Nebo ho lze v alobalu ohřát při 180 stupních v troubě po dobu 20 minut.
 
Burrito se nejlépe podává s něčím k namáčení – zakysaná smetana (nebo jogurt) a nějaká chilli omáčka jsou moje nejoblíbenější. Podívejte se na konec článku a vyrobte si například domácí guacamole nebo salsu, kterou můžete už tak lahodný recept na burrito ještě vylepšit!


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček