Extra jemná smetanová pomazánka z celeru

Extra jemná smetanová pomazánka z celeru
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 velký celer
  • 2 lžíce sádla nebo másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 dl kysané smetany
  • 1 žloutek
  • 5 lžic sekané celerové natě
  • 3 lžíce sekané petrželky
  • mletý pepř
  • sůl

Postup receptu

  1. Celer nakrájíme na plátky a uvaříme v 1,25 l vody doměkka
  2. Pak ho rozmixujeme a vrátíme do vody, ve které se vařil
  3. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, kterou polévku zahustíme a nejméně 10 minut provaříme
  4. Pak polévku dochutíme solí a pepřem a přidáme zelené natě
  5. Odstavíme, vmícháme kysanou smetanu rozmíchanou se žloutkem a již nevaříme
  6. Podáváme s osmaženou houskou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.