Celozrnný dort s krémem z bílé čokolády

Celozrnný dort s krémem z bílé čokolády
Příprava: 40 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 10

Všechno nejlepší k narozeninám! Tento zdravý dort má nízký obsah cukru a přesto krásně vypadá i luxusně chutná. Přesvědčte se sami!

Co budete potřebovat

  • 1 šálek celozrnné mouky
  • 1 a 1/4 šálku hladké mouky
  • 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/3 šálku kokosového oleje, rozpuštěného a mírně ochlazeného
  • 1/4 šálku neslazeného jablečného pyré
  • 2 velká vejce
  • 2/3 šálku javorového sirupu
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 šálku podmáslí
  • 1/3 šálku cukrářských posypek a další na zdobení

Na polevu:

  • 230 g sýru Philadelphia
  • 1/2 šálku plnotučného řeckého jogurtu
  • 110 g bílé čokolády, nasekané

Postup

  • Předehřejte troubu na 175°C, nastříkejte dvě kulaté dortové formy o průměru 15 cm olejem ve spreji a lehce je pomoučněte.
  • Dejte stranou.
  • Do velké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  • V jiné misce prošlehejte kokosový olej s jablečným pyré a následně přidejte i vejce.
  • Prošlehejte.
  • Přidejte javorový sirup a vanilkový extrakt.
  • Polovinu suchých ingrediencí přidejte k mokrým a promíchejte.
  • Přidejte polovinu podmáslí, promíchejte, poté přidejte zbývající suché a poté mokré ingredience a promíchejte, aby v těstě nezůstaly žádné suché šmouhy.
  • Těsto rovnoměrně rozdělte do obou forem (ideálně použijte kuchyňskou váhu) a pečte 25–27 minut.
  • Zkontrolujte korpusy párátkem po 25 minutách; pokud párátko vyjde mokré, pečte další 2 minuty, než znovu zkontrolujete.
  • Pokud je čisté, vyjměte korpus z trouby.
  • Nechte 10 minut vychladnout a poté korpusy opatrně překlopte na mřížku, aby úplně vychladly.
  • Připravte si polevu.
  • V misce stolního mixéru s lopatkovým nástavcem nebo pomocí ručního elektrického mixéru smíchejte sýr Philadelphia s řeckým jogurtem do hladké a našlehané směsi.
  • Bílou čokoládu dejte do misky vhodné do mikrovlnné trouby a zahřívejte po 30 sekundách, dokud nebude rozpuštěná a hladká.
  • Do mixéru přidejte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte.
  • Nakonec do krému přidejte i posypky a opět promíchejte.
  • Jeden korpus položte na servírovací talíř, potřete ho polevou, přiklopte dalším korpusem a ten opět potřete polevou.
  • Pomocí stěrky dort uhlaďte.
  • Vršek dortu posypte extra posypkami a podávejte.
Dort z celozrnné mouky plněný krémem z bílé čokolády.
www.loveinmyoven.com

Nezapomeňte vyzkoušet i naše další lahodné recepty na dorty z krémového sýra mascarpone. Rozplynou se na jazyku!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.