Černá omáčka

Černá omáčka
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 minut. Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 3 krajíčky chleba
  • 2 lžíce pikantní zavařeniny (nejlepší je rybízová)
  • 1,5 dl červeného vína
  • 1dl vody
  • citronová šťáva
  • bramborový škrob
  • cukr
  • mletá skořice
  • mletý zázvor
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej na osmažení chleba.

Postup receptu

  1. Na menším množství oleje osmažíme krajíčky chleba
  2. Chléb nesmíme připálit, zhořkl by
  3. Topinky rozlámeme, vložíme do vína a rozvaříme
  4. Pak v omáčce rozpustíme zavařeninu
  5. Ochutíme skořicí, zázvorem, pepřem a solí
  6. Přidáme cukr a podle chuti přikápneme citronovou šťávu
  7. Nakonec omáčku protřeme sítem a zředíme 1 dl vody, necháme přejít varem a zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody
  8. Touto omáčkou přeléváme na talíři vařené maso – hovězí, uzené, slepičí

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.