Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 minut. Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 3 krajíčky chleba
- 2 lžíce pikantní zavařeniny (nejlepší je rybízová)
- 1,5 dl červeného vína
- 1dl vody
- citronová šťáva
- bramborový škrob
- cukr
- mletá skořice
- mletý zázvor
- mletý pepř
- sůl
- olej na osmažení chleba.
Postup receptu
- Na menším množství oleje osmažíme krajíčky chleba
- Chléb nesmíme připálit, zhořkl by
- Topinky rozlámeme, vložíme do vína a rozvaříme
- Pak v omáčce rozpustíme zavařeninu
- Ochutíme skořicí, zázvorem, pepřem a solí
- Přidáme cukr a podle chuti přikápneme citronovou šťávu
- Nakonec omáčku protřeme sítem a zředíme 1 dl vody, necháme přejít varem a zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody
- Touto omáčkou přeléváme na talíři vařené maso – hovězí, uzené, slepičí