Domácí veka na chlebíčky

Domácí veka na chlebíčky
Příprava: 95 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 8
Doba přípravy: 130 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 30 dkg hladké mouky
  • 30 dkg polohrubé mouky
  • 10 dkg rozpuštěného tuku (může být i olej)
  • 1 kostička droždí
  • 2,5 dl mléka nebo vody
  • sůl
  • lžička cukru

Postup receptu

  1. Z droždí, cukru, lžíce mouky a mléka připravíme kvásek
  2. Do mísy si připravíme mouku, sůl do ní promícháním rozptýlíme, přidáme rozpuštěný tuk nebo olej a přilijeme vykynutý kvásek
  3. Zalijeme vlažným mlékem (ale stačí voda) a vypracujeme těsto, které dáme kynout na teplé místo
  4. Totéž těsto můžeme vypracovat v domácí pekárně, pouze droždí nahradíme sušeným
  5. Po vykynutí těsto vyklopíme na mírně pomoučený vál, rozdělíme na 3 díly, vytvarujeme podlouhlé šišky a uložíme je na plech vymazaný tukem nebo vyložený pečícím papírem
  6. Necháme asi 15 minut kynout, pak potřeme vlažnou vodou a vložíme do vyhřáté trouby
  7. Pečeme při 200 °C asi 35 minut

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.