Příprava: 15 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 6 
Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 8 dkg anglické slaniny
 
- 2 krajíce staršího chleba (cca 20 dkg)
 
- 1,5 l vývaru
 
- sůl
 
- kmín
 
- 1 nožka ostřejší klobásy
 
- 1 vejce
 
- pažitka nebo petrželka.
 
 
Postup receptu
- Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozpustíme
 
- Přidáme na kostičky nakrájený chléb a osmažíme ho dozlatova
 
- Zalijeme horkým vývarem, osolíme, přidáme mletý kmín a vaříme 15-20 minut
 
- Když je chléb rozvařený, polévku rozmixujeme
 
- Uvedeme znovu do varu a přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, necháme přejít varem a vlijeme v troše vody rozšlehané vejce
 
- Odstavíme a polévku dochutíme solí a doplníme sekanou pažitkou nebo petrželkou