Znáte recepty na bosáky? A co klouzáky? Jsou to přece tradiční chlupaté knedlíky!

Máte chuť na něco dobrého, co vás spolehlivě zasytí?

Nechcete experimentovat s chutěmi?

Pak právě pro vás jsme si připravili recepty na chlupaté knedlíky jako od babičky!

Ochutnejte varianty plněné, s houbami či z cuket.

Dobrou chuť!

Ke chlupatým knedlíkům je nejlepší již zmiňované zelí.  Uvaříme si je podle vlastní chuti, protože příprava zelí se krajově dost liší.

Někdo je zvyklý na zelí jen dochucené, někdo přidává osmaženou cibuli, někdo si potrpí na zelí zahuštěné jíškou.

Vyzkoušejte také naše recepty na dušené zelí v 5 různých variantách. Jakou si vyberete vy?

Jaký je rozdíl mezi klouzáky a haluškami?

Chlupaté knedlíky jsou někde na pomezí mezi bramborovými knedlíky a haluškami.

  • Těsto na bramborové knedlíky se připravuje z uvařených brambor.
  • Na halušky připravujeme těsto ze syrových brambor.
  • Chlupaté knedlíky děláme z těsta z brambor vařených v kombinaci se syrovými, ale existují i verze, kde se používají jen syrové brambory.

A jak vám naše recepty na chlupaté knedlíky chutnaly? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.