Patříte spíše mezi milovníky bábovek? I o Velikonocích si ji můžete upéct. Zapomeňte však na tradiční recept od babičky a vyzkoušejte místo něj tento originální, přesto tak výtečný.
Ingredience
- 2,5 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek jemně rozemletých opražených mandlí
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 1 hrnek másla
- 1,5 hrnku krystalového cukru
- 3 velká vejce
- lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička jemně nastrouhané citronové kůry
- 1 hrnek nízkotučného podmáslí
- 1/2 hrnek tvarohu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 hrnky čerstvých borůvek
Ingredience na krém
- 1/2 hrnku vysokoprocentní smetany
- 1/4 hrnku tvarohu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce cukru
- bobulovité ovoce
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Vymažte si formu na bábovku tukem a vysypte moukou.
- Upečte si nejprve velikonoční bábovku. Ve středně velké misce smíchejte mouku, mandle, prášek do pečiva a sůl.
- Ve velké misce za pomocí mixéru utřete máslo s cukrem, dokud nebude směs nadýchaná a světlá. Přidejte vejce, vanilkový extrakt a citronovou kůru.
- Do moučné směsi postupně přidávejte podmáslí, poté i tvaroh a citronovou šťávu. Smíchejte moučnou směs s utřeným máslem, cukrem a vejci. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Do těsta pak přisypte borůvky a jemně promíchejte.
- Těsto vlijte do formy na bábovku a pečte ji zhruba 1 hodinu.
- Nechejte bábovku vychladnout, a potom ji vyjměte z formy.
- Mezitím si připravte citronovou polevu. V misce za pomocí mixéru smíchejte všechny ingredience potřebné na polevu. Bábovku pak polevou ozdobte a nahoru dejte ještě bobulovité ovoce.

Zaujal vás tento koláč? Chcete vyzkoušet další recepty na mrkvové moučníky? Směle do toho, máme jich spoustu.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček