Při přípravě citronové granity bez pomoci zmrzlinovače je velmi důležité ji průběžně míchat, aby se voda neoddělila od šťávy a nevytvořily se ledové krystalky.
Ingredience
- 500 ml vody
- 500 ml čerstvé citronové šťávy
- 250 g cukru
Postup
- Do hrnce nalijte vodu, nasypejte cukr a následně vařte asi 5 minut na mírném ohni.
- Poté oheň vypněte a nechte vychladnout.
- Mezitím rozkrojte citrony na poloviny a vymačkejte z nich šťávu.
- Šťávu přefiltrujte přes jemné sítko a přidejte ji do vychladlé vody s cukrem.
- Směs důkladně promíchejte metličkou a přelijte do plastové nádoby.
- Kontejner přiklopte víčkem a vložte do mrazáku.
- Po půl hodině směs vyjměte z mrazničky a intenzivně ji promíchejte vidličkou, abyste rozbili vzniklé ledové krystalky.
- Opět vložte do mrazničky a stejný postup opakujte každou půlhodinu nebo každou čtvrthodinu, pokud vidíte, že má směs tendenci rychleji hutnět, dokud granita nezíská požadovanou konzistenci.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček