Připravte si s námi tyto borůvkové muffiny z jogurtového těsta. Jogurt jim dodává hodně vláčnosti a můžete mít pocit, že jsou téměř zdravé. Nebo si s námi vychutnejte 10 různých receptů na klasické muffiny!
Co budeme potřebovat
- 125 g hladké mouky
 - 100 g krupicového cukru
 - 10 g prášku do pečiva
 - špetka jemné soli
 - 3 lžíce podmáslí nebo plnotučného mléka
 - 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
 - 3 lžíce plnotučného jogurtu
 - 6 lžic rostlinného oleje
 - 1 velké vejce
 - 1 lžička vanilky
 - 1 lžíce čerstvé citronové kůry
 - 75 g čerstvých nebo mražených borůvek (promíchané se 2 lžičkami mouky)
 - 2 lžíce hrubého cukru
 
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C a vyložte formu na muffiny košíčky.
 - Ve středně velké míse prošlehejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
 - V samostatné misce prošlehejte 3 lžíce mléka, 1 lžičku citronové šťávy, 3 lžíce jogurtu, 6 lžic oleje, 1 vejce, 1 lžičku vanilkového extraktu a 1 lžičku citronové kůry, dokud se nespojí.
 - Suché ingredience vmíchejte do mokrých ingrediencí gumovou stěrkou a míchejte, dokud se nespojí.
 - Do těsta jemně vmíchejte borůvky prosypané moukou.
 - Těsto na muffiny rozdělte rovnoměrně mezi 6 košíčků na muffiny.
 - Muffiny pečte 6 minut při 220 °C, aby muffiny pěkně vykynuly, pak snižte teplotu trouby na 180 ° C.
 - Pokračujte v pečení dalších 22-25 minut.
 - Nechte muffiny na pánvi 10 minut vychladnout a poté je přesuňte na mřížku, aby se dochladily.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček